TCA Peeling

TCA peeling (triklorättiksyra peeling) är en typ av kemisk peeling som använder triklorättiksyra för att avlägsna de yttre hudlagren. Det är en medelstark peeling som kan behandla en rad hudproblem och förbättra hudens struktur och utseende.

Pris från 1699 kr

Information om TCA Peeling

Behandlingstid: 40-75 min.

Stockholm

Vilka hudproblem kan TCA peeling behandla?

TCA peeling kan behandla olika hudproblem såsom åldersfläckar, pigmentförändringar, fina linjer och rynkor, ojämn hudton, akneärr och solskador.

My Clinic skönhetsklinik

Hur fungerar TCA peeling?

En TCA-peeling (triklorättiksyrapeeling) fungerar genom att applicera triklorättiksyra i olika koncentrationer på huden för att exfoliera och stimulera hudförnyelse. TCA-lösningen appliceras jämnt över huden med hjälp av en pensel, bomullspinne eller gasväv. Lösningen kan appliceras i flera lager beroende på önskad djupverkan. När TCA-lösningen appliceras börjar den penetrera hudens yttersta lager (epidermis) och kan nå ner till det mellersta hudlagret (dermis) beroende på koncentrationen och antalet applicerade lager. TCA bryter ner de döda hudcellerna och stimulerar produktionen av nya celler. Efter att lösningen har verkat i några minuter (tiden varierar beroende på syra- och hudtyp) neutraliseras den vanligtvis inte, eftersom TCA självt neutraliseras när det har penetrerat tillräckligt djupt. Eventuellt överflöd avlägsnas försiktigt.

Är TCA peeling säkert?

Ja, TCA peeling är säkert när den utförs av utbildad personal. Det är viktigt att följa våra eftervårds instruktioner noggrant för att minimera risken för komplikationer.

Hur många behandlingar behövs för att se resultat?

Antalet behandlingar beror på hudens tillstånd och de specifika problem som behandlas. Vanligtvis rekommenderas en serie av 2-4 behandlingar med några veckors mellanrum för att uppnå optimala resultat.

Så här går det till vid en behandling

1. Tidsbokning: Du bokar en tid för en behandling hos oss genom Boka Direkt.

2. Konsultation: Vi håller konsultation innan ditt besök hos oss och  skräddarsyr en komplett analys på dig och för en personlig behandlingsplan.

3. Behandling: Våra experter utför behandlingen på dig

4. Återbesök: Efter behandlingen följer vi upp för att se till att allt känns bra och har gått som du tänkt dig.

Vanliga frågor om TCA Peeling

Du kan boka din tid för konsultation genom att klicka här

Under behandlingen appliceras TCA-lösningen på huden i flera lager. Du kan uppleva en brännande eller stickande känsla. Efter behandlingen kommer huden att vara röd och kan fjälla under några dagar till en vecka.

Ja, TCA peeling finns i olika styrkor beroende på koncentrationen av triklorättiksyra. Lägre koncentrationer används för ytterligare peelingar, medan högre koncentrationer ger djupare peeling och mer dramatiska resultat.

Kostnaden för en TCA peeling-behandling är från 1699kr.

Återhämtningstiden varierar beroende på styrkan av peelingen. Efter en ytlig TCA peeling kan återhämtningen vara några dagar, medan en djupare peeling kan kräva upp till två veckors återhämtningstid.

Ja, TCA peeling kan ofta kombineras med andra hudvårdsbehandlingar som microneedling, laserbehandlingar och fillers för att förbättra resultaten och ge en mer omfattande hudvårds upplevelse.

Vanliga biverkningar inkluderar rodnad, svullnad och fjällning av huden. Allvarligare biverkningar är sällsynta men kan inkludera infektion eller pigmentförändringar.