Fillers i Läpparna

Forma dina läppar

Pris från 2599 kr

Information om Fillers i läpparna

Behandlingstid: 30 min.

Hållbarhet fillers i kindben: 6-12 månader.

Stockholm

Lip fillers Stockholm

Fillers i läpparna är en avancerad kosmetisk behandling där en gel baserad på hyaluronsyra injiceras i läpparna för att öka volymen, förbättra formen och skapa en mer symmetrisk illusion.

Är fillers i läpparna permanenta?

Nej, läppfillers är inte permanenta. Effekten varierar och har en hållbarhet mellan 6 och 12 månader beroende på faktorer som metabolism, livsstil och val av produkt som används. Första gången man genomgår en behandling med fillers i läpparna försöker kroppen stöta ut materialet genom att snabbare bryta ned detta. För en längre hållbarhet behöver man komma på regelbundna besök, din behandlare kommer att informera dig om antalet gånger du behöver genomgå besök och skräddarsy din behandling utifrån dina förutsättningar och önskemål. 

Före & Efter Fillers i läpparna.

läppförstoring
läppförstoring
läppförstoring

Är lip fillers säkra?

Ja, fillers i läpparna är säkra när de utförs av erfaren och kvalificerad personal. På Myclinic är våra experter noggrant utbildade och har omfattande erfarenhet av att utföra fillerbehandling med minimal risk för biverkningar.

Vad är skillnaden mellan olika typer av fillers för läppar?

Skillnaden ligger främst i sammansättningen av fillermaterial. Vi använder  hyaluronsyra-fillers som är anpassade för läppar, en naturlig substans som redan finns i kroppen. Dessa fillers ger mjuka och naturliga resultat som kan anpassas efter dina önskemål.

Så här går det till vid en behandling

1. Tidsbokning: Du bokar en tid för en behandling hos oss genom Boka Direkt.

2. Konsultation: Vi håller konsultation innan ditt besök hos oss och  skräddarsyr en komplett analys på dig och för en personlig behandlingsplan.

3. Behandling: Våra experter utför behandlingen på dig

4. Återbesök: Efter behandlingen följer vi upp för att se till att allt känns bra och har gått som du tänkt dig.

Vanliga frågor om läppförstoring

Du kan boka din tid för konsultation genom att klicka här

Om du inte tidigare deltagit i en konsultation för estetisk injektionsbehandling, är det nödvändigt att boka en sådan. Efter mottagen information under konsultationen måste du invänta en betänketid på minst två dagar innan behandlingen kan genomföras. För återkommande behandlingar efter mer än sex månader är en ny konsultation obligatorisk, men ytterligare betänketid krävs inte.

Läpparna har en snabbare förmåga att bryta ner sig själva jämfört med andra delar av ansiktet, och det krävs oftast en uppbyggnadsfas för att nå önskat resultat. Därför anpassar vi behandlingen och skräddarsyr den utifrån dina förutsättningar och önskemål. Uppbyggnadsfasen kräver vanligtvis 2-3 behandlingar. Vi rekommenderar påfyllning en till två månader efter första besöket för att uppnå ett långvarigt och naturligt resultat. Efter uppbyggnadsfasen med fillers i läpparna brukar resultatet vanligtvis hålla i sig mellan sex månader och upp till ett år, och ibland även längre.

För att minska risken för blåmärken och säkerställa bästa möjliga resultat, finns det några viktiga åtgärder du kan vidta innan en behandling med fillers: – Undvik blodförtunnande medel: Det är rekommenderat att du undviker blodförtunnande medel, såsom aspirin eller ibuprofen, minst en vecka före din behandling. Dessa mediciner kan öka risken för blåmärken och blödning under behandlingen.

– Undvik smärtstillande mediciner: För bästa resultat bör du undvika smärtstillande mediciner en vecka innan din planerade behandling. Vissa smärtstillande medel kan påverka kroppens förmåga att koagulera och öka risken för blåmärken.

– Undvik Omega 3-tillskott: Omega 3-tillskott kan också öka risken för blåmärken. Det är därför bäst att undvika dem två veckor innan din behandling.

– Undvik alkoholintag: För att minimera risken för komplikationer bör du undvika alkohol minst 24 timmar före ditt besök. Alkohol kan påverka blodkärlen och öka risken för blåmärken och svullnad under behandlingen.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du hjälpa till att säkerställa att din fillerbehandling blir så smidig och framgångsrik som möjligt.

Vi erbjuder fillers för läpparna till följande priser:

– 0,5 ml för 2599 kr

– 1 ml för 3299 kr.

Efter en fillerbehandling är det viktigt att ta hand om eftervården och följa de rekommendationer som ges till dig. Efter behandlingen kan det uppstå en viss svullnad, rodnad eller ömhet i området där fillers injicerats. Detta är vanligtvis övergående och försvinner relativt snabbt. Precis som med alla medicinska procedurer finns det risker och komplikationer såsom blåmärken, allergiska reaktioner eller ojämnheter. Det är viktigt att diskutera eventuella risker och förväntade resultat med din behandlare innan du genomgår någon behandling. Genom att följa eftervårdsrutinerna ökar du chansen att få de bästa resultaten och minimerar risken för biverkningar.

– Undvik att röra vid eller massera det behandlade området under de första 6-12 timmarna efter behandlingen. Det hjälper till att undvika migration av fillern och minimerar riskerna för ojämnheter.

– Undvik alkohol och blodförtunnande mediciner som aspirin och ibuprofen, eftersom de kan öka risken för blödningar under de första dagarna efter behandlingen. Dessa ämnen kan också öka risken för blåmärken.

– Undvik ansträngande fysisk aktivitet under de första 24-48 timmarna efter behandlingen. Ökad blodcirkulation kan öka risken för blåmärken och förflyttning av filler materialet.

– Undvik överdrivet minspel de första 12 timmarna efter ditt besök då det tar ett par timmar för fillern att anpassa sig i vävnaden i det injicerade området.

– Undvik värme och sol exponering: Undvik att utsätta det behandlade området för direkt solljus och värme (t.ex. solarium eller bastu) de första dagarna efter behandlingen, då det kan öka svullnad och rodnad.

– Använd solskydd: Om du utsätter dig för sol och värme efter att ha återhämtat dig från initiala biverkningar, använd solskyddsfaktor på det behandlade området för att skydda huden.

– Ha realistiska förväntningar: Resultaten av en fillerbehandling kan vara synliga omgående, men det tar några dagar till ungefär en vecka innan svullnad och eventuella biverkningar avtar helt. Ge dig själv tid att se de slutliga resultaten.

Behandlingen tar vanligtvis mellan 10-15 minuter. Med en kort konsultation på plats innan behandlingen och förberedelserna tar hela processen sammanlagt 40 minuter.

Resultatet av behandlingen med fillers i läpparna kan ses direkt efter behandlingen, men det kan ta upp till en vecka för svullnaden att avta helt och för det slutliga resultatet att synas. Vid behov erbjuder vi personlig uppföljning för att säkerställa att du är nöjd med dina resultat.

Smärtupplevelsen under behandlingen varierar från person till person, men vi strävar efter att minimera obehag genom att använda bedövningssalva eller lokalbedövning före behandlingen. Våra erfarna sjuksköterskor är utbildade i att använda de senaste teknikerna och utrustningen för att säkerställa en så smärtfri och behaglig upplevelse som möjligt. Vi tar oss tid att förstå dina specifika behov och komfortnivå, och vi finns tillgängliga för att svara på alla frågor du kan ha före, under och efter behandlingen.

De vanligaste biverkningarna inkluderar svullnad, rodnad och ömhet vid injektionsstället. Dessa biverkningar är vanligtvis milda och minskar inom några dagar. Din behandlare övervakar noggrant dina resultat och ger detaljerade råd om hur du hanterar eventuella biverkningar.

Effekten av läppfillers varierar vanligtvis och kan pågå mellan 6 till 12 månader. För att upprätthålla dina önskade resultat rekommenderar vi regelbundna besök framförallt under startfasen. Vi kommer att skräddarsy din individuella behandlingsplan som är utformad för att säkerställa långvariga och tillfredsställande resultat som passar dina specifika behov och önskemål.

Ja, du kan återgå till dina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen. Eventuell svullnad, rodnad och blåmärken kan förekomma, men dessa symtom brukar avta inom några dagar. Din behandlare kommer att förse dig även med specifika råd för eftervård för att optimera dina resultat och minimera eventuella biverkningar.

På Myclinic är vi dedikerade till estetiska behandlingar och strävar alltid efter att leverera säkra och effektiva resultat till våra patienter. Vi inbjuder dig att besöka vår klinik i Stockholm för en personlig konsultation och skräddarsydd behandlingsplan som uppfyller dina individuella behov och önskemål. Med vår expertis och omsorg kan du vara säker på att du får den bästa möjliga vården för att uppnå dina skönhetsmål.