top of page

Läppförstoring

På My Clinic strävar vi efter ett naturligt och fint resultat!

Vi på MyClinic ser till att du får mycket mer än bara stora läppar! Det krävs erfarenhet och skicklighet inom estetik för att du ska få ett naturligt resultat utifrån dina önskemål.

 

När du kommer till oss kommer våra legitimerade och erfarna sjuksköterskor att undersöka dina läppar och diskutera dina önskemål och se vilka specifika förutsättningar just du har som person för att uppnå ditt önskade resultat.

Bild på vår behandlare Mona som jobbar på MyClinic

Före- och Efter

248A3036_edited.jpg

Efter att du som kund har genomgått en konsultation med oss går vi tillsammans igenom din hälsodeklaration för att skräddarsy din behandling utifrån dina förutsättningar och önskemål. Beroende på den önskade behandlingen påbörjar vi med att applicera lokalbedövning innan vi startar injektionsprocessen. För att säkerställa en hög standard använder vi marknadens populära och kvalitetssäkrade varumärken och produkter.

Så här går det till
   vid en behandling

1. Tidsbokning

Du bokar en tid för en behandling hos oss genom Boka Direkt.

2. Konsultation

Vi håller konsultation innan ditt besök hos oss och  skräddarsyr en komplett analys på dig och för en personlig behandlingsplan.

3. Behandling

Våra experter utför behandlingen på dig

4. Återbesök

Efter behandlingen följer vi upp för att se till att allt känns bra och har gått som du tänkt dig.

Konsultation för fillers
Frågor och svar om lipfillers
 • Vad är skillnaden mellan alla olika fillermärken?
  Det finns flera varumärken på marknaden. Skillnaden mellan preparaten är oftast hur tillverkaren har framställt sin produkt, hur man har länkat molekylerna och hur mycket man har förfinat dem. Det är tillverkarnas metoder som avgör hur fillern fungerar. Det som skiljer är hur mycket vatten de drar till sig, hur fort de bryts ner, hur väl de behåller sin form. Så det är skillnad mellan olika tillverkare och mellan en tillverkares olika produkter. Vi har noggrant valt ut bland de bästa produkterna på marknaden att arbeta med: Stylage, Revolax Juvederm och Teosyal. Det finns inget märke av dessa som är bättre eller sämre än den andra. Det märke du blir behandlad med beror på området som skall behandlas samt dina förutsättningar. Alla filler märken vi använder oss utav innehåller hyaluronsyra. Det är det vanligaste ämnet som använts i fillers sedan det kom på 90-talet. De är inte permanenta utan bryts successivt ner av kroppen.
 • Går det att ta bort filler?
  Hyaluronsyrebaserade filler går att bryta ned genom att injicera ett motmedel som heter Hyalase. Efter behandling med Hyalase bryts fillern ned på 24 timmar och utseendet återställs omedelbart.
 • Gör det ont att göra en fillerbehandling?
  Smärtan är individuell. Innan behandlingen får man en bedövningssalva (lidokain med tetrakain) för att minimera smärta. Vissa av våra fillers innehåller även bedövningsmedel i själva sprutan.
 • När ser man resultat?
  Resultat syns omgående och efter ca två till tre dagar har oftast svullnad som uppkommer hos många försvunnit.
 • Vilka biverkningar / komplikationer kan man få efter en behandling med filler?
  Vi har noggrant valt ut blan de bästa produkterna på marknaden att arbeta med (Stylage, Revolax, Juvederm och Teosyal). Dessa betraktas som mycket säkra produkter och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. Den låga komplikationsgraden beror i första hand på att de ämnen som injiceras består av naturlig substans (hyaluronsyra) och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig. Om något mot förmodan skulle bli fel, går resultatet tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen.
 • Återfår man sin originala form om man inte önskar att fortsätta med behandlingarna?
  Ja, fillerbehandlingar är inte permanenta. Så småningom återgår kroppen till sin originala form.
 • Varför ska man välja fillers med Hyaluronsyra som varar tillfälligt istället för permanenta preparat?
  Ansiktet åldras och dess strukturer förändras med tiden. Underhudsfett, skelett, muskler och huden genomgår förändringar vilket leder till minskad volym i ansiktet och elasticitet utav huden. Användning av permanent filler innebär större risker för bestående komplikationer i form av ojämnheter till följd av dessa åldersförändringar i kroppens vävnader. Permanenta medel kan förflytta sig i samband med åldrandet och kan sjunka ned till andra oönskade partier i ansiktet. Resultat som ser bra ut idag utav permanent filler kan därför ge motsatt effekt om 10 år. Permanenta medel är svåra att hantera om man ändrar sig. Vi på MyClinic rekommenderar därför att man endast förhåller sig till icke permanenta lösningar så som hyaluronsyrebaserad filler.
 • Kan man röka efter behandlingen?
  Man bör avstå rökning i minst fyra timmar efter behandlingen.
 • Kan man utföra fillerbehandlingar om man är sjuk eller har herpes / munsår?
  Du får ej ha en infektion eller feber när du utför en behandling. Du får heller inte ha en finne på injektionsområdet eller herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
 • Kan man utföra fillerbehandlingar när man är gravid eller ammar?
  Fillerbehandlingar ska inte utföras under graviditet eller under amning.
 • Eventuella komplikationer med en fillerbehandling kan innebära:
  - Infektioner där huden penetrerats - Asymmetri och ojämnheter - Blödning, blånad och/eller svullnad kan uppkomma kort efter behandlingen och kvarstå i upp till en vecka - Huden i det behandlade området kan även bli röd och irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Även dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående
 • Kan man blanda eller kombinera olika filler märken?
  Vi kombinerar ofta olika fillers, olika densiteter (tjocklekar), beroende på område som skall behandlas. Man kan kombinera olika filler märken i olika regioner av ansiktet. I teorin kan man även blanda olika hyaluronsyrebaserade filler i tex. läpparna men bör undvikas om det är för tätt inpå senaste behandlingen. Rådfråga med vår behandlare innan om du genomgått behandling ett annat märke tidigare. Har man en tidigare gammal filler av ett märke i läppen bör man vänta ett antal månader innan man fyller med ett annat.
 • Hur lång tid efter avslutad amning kan man göra en behandling?
  Vi rekommenderar att man väntar i minst 2 månader efter avslutad amning.
 • Kan man gå till jobbet direkt efter behandlingen?
  Man kan som regel återgå till jobbet och sina normala rutiner efter en fillerbehandling. Man kan ha lätt ömhet och rodnad efter behandlingen men det lägger sig oftast inom någon dag. En del svullnar efter behandling och svullnaden kan synas i några dagar. Vissa får även blåmärken som kan behöva sminkas över de närmaste dagarna.
 • Hur länge håller filler?
  Hur länge filler håller beror på vilket området som behandlas och ens egna ämnesomsättning och livsstil. Varje behandlingsområde i ansiktet har sin egna varaktighet och detta beror på vävnaden under huden samt aktiviteten av behandlingsområdet. Normalt sett varar de flesta behandlingar mellan fyra till tolv månader.
 • Vad består våra filler av och vad är Hyaluronsyra?
  Fillers består av Hyaluronsyra som är ett fuktbindande sockermolekyl som förekommer naturligt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur, samt medverkar till att ge huden volym och fukt. Med åldern minskar den egna Hyaluronsyran och huden blir slappare.n go to app settings and press "Manage Questions" button.
 • Får man bedövning innan?
  Ja, vi har bedövningssalva som innehåller tandläkarbedövning (lidokain).
 • Varför är vanliga frågor viktiga?
  De är ett sätt att hjälpa besökare hitta snabba svar på vanliga frågor om din verksamhet och underlätta navigering.
 • Vad är en FAQ-sektion?
  En FAQ-sektion kan användas för att snabbt svara på vanliga frågor om ditt företag som Vart levererar ni, Vad har ni för öppettider? och Hur bokar jag en tjänst?
 • Var kan jag lägga till mina vanliga frågor?
  De kan läggas till på valfri sida eller i din mobilapp så att medlemmar kommer åt dem även på språng.
 • Hur lång tid tar behandlingen?
  Själva ingreppet tar 2-5 minuter. Med konsultation och förberedelser beräknas tiden 30 min.
 • Kan man göra en läppförstoring om man tillfälligt fått herpes / munsår?
  Nej, vi utför inga behandlingar på läppar med herpes/munsår på grund av infektionsrisk. Vi rekommenderar att du avvaktar tills läpparna har läkt.
 • Hur länge håller en läppförstoring?
  Läpparna har en snabbare absorptionsförmåga av filler än vad andra delar av ansiktet har och det krävs oftast en uppbyggnadsfas. Vi lägger därför alltid upp en individuell uppbyggnadsplan för läpparna. Det krävs oftast 2-3 behandlingar under uppbyggnadsfasen. Några veckor efter den första behandlingen kan man uppleva att läpparna återgått i princip till utgångsläget. En påfyllning behövs som regel oftast 1-2 månader efter första besöket för att uppnå ett långvarigt och naturligt resultat. När man uppnått önskat resultat räcker det med underhåll 1-2 gånger per år.
 • Vad innebär det om klumpar uppstår flera veckor efter behandling?
  Om klumpar uppstår flera veckor efter behandlingen är detta ofta ett tecken på att läpparna bör fyllas på på nytt.
 • Kan man ändra läppens form eller endast bygga volym?
  Alla läppar är olika och har olika förutsättningar. Det finns ett flertal tekniker man kan använda sig utav för att forma läppar till det man önskar. Man kan bygga volym och få dem att se putigare ut, även bredda läpparna om man har en liten och smal mun. Om man redan är nöjd med storleken på läpparna kan man även skapa symmetri för att endast jämna ut formen. Våra behandlare erhåller god anatomisk kunskap och har estetiskt sinne. Det mesta går att få till, men till ett naturligt resultat. Hur stor mängd filler behöver man och hur många upprepade behandlingar behövs Har man tidigare aldrig utfört en behandling med filler i läpparna så jobbar kroppen på ett sätt för att bryta ned fillern de första veckorna. 3-4 veckor efter första besöket kan man därför uppleva att läpparna återställts i princip till det ursprungliga skicket. Det krävs oftast 2-3 behandlingar med en månads intervall innan man uppnår ett naturligt och långvarigt resultat Varje behandling utförs vanligtvis med 0,5 - 1ml. Detta varierar beroende på patientens förutsättningar.
 • Kan det bli klumpar i läpparna efter en fillerbehandling?
  I läppvävnaden kan det normalt förekomma fickor, var filler ibland kan samla sig och bilda små klumpar. Dessa försvinner normalt sett efter några veckor. Om de inte försvinner spontant kan man hjälpa till med att massera dessa själv.
 • Hur lägger jag till nya frågor och svar?
  Följ de här stegen för att lägga till frågor och svar: 1. Hantera vanliga frågor från din översikt eller i Redigeraren 2. Lägg till en fråga och ett svar 3. Tilldela frågan en kategori 4. Spara och publicera Du kan alltid komma tillbaka och redigera dina frågor.
 • Hur redigerar jag eller tar bort Vanliga frågor-rubriken?
  Du kan redigera rubriken från 'Inställningar' i Redigeraren. För att ta bort rubriken från din mobilapp går du till fliken 'Sida och app' i Owner app och gör anpassningar.
 • Kan jag lägga till en bild, video eller GIF i frågan?
  Ja. Följ de här stegen: 1. Hantera vanliga frågor från din översikt eller i Redigeraren 2. Skapa en ny fråga eller redigera en befintlig 3. Klicka på video-, bild- eller GIF-ikonen från svarsrutan 4. Lägg till media från biblioteket och spara.
 • Vad ska man tänka på inför en behandling med filler?
  För att minska risken för blåmärken och säkerställa bästa möjliga resultat, finns det några viktiga åtgärder du kan vidta innan en behandling med fillers: - Undvik blodförtunnande medel: Det är rekommenderat att du undviker blodförtunnande medel, såsom aspirin eller ibuprofen, minst en vecka före din behandling. Dessa mediciner kan öka risken för blåmärken och blödning under behandlingen. - Undvik smärtstillande mediciner: För bästa resultat bör du undvika smärtstillande mediciner en vecka innan din planerade behandling. Vissa smärtstillande medel kan påverka kroppens förmåga att koagulera och öka risken för blåmärken. - Undvik Omega 3-tillskott: Omega 3-tillskott kan också öka risken för blåmärken. Det är därför bäst att undvika dem två veckor innan din behandling. - Undvik alkoholintag: För att minimera risken för komplikationer bör du undvika alkohol minst 24 timmar före ditt besök. Alkohol kan påverka blodkärlen och öka risken för blåmärken och svullnad under behandlingen. Genom att följa dessa riktlinjer kan du hjälpa till att säkerställa att din fillerbehandling blir så smidig och framgångsrik som möjligt.
 • Viktiga saker att tänka på efter en fillerbehandling:
  - Undvik att röra vid eller massera det behandlade området under de första 6-12 timmarna efter behandlingen. Det hjälper till att undvika migration av fillern och minimerar riskerna för ojämnheter. - Undvik alkohol och blodförtunnande mediciner som aspirin och ibuprofen, eftersom de kan öka risken för blödningar under de första dagarna efter behandlingen. Dessa ämnen kan också öka risken för blåmärken. - Undvik ansträngande fysisk aktivitet under de första 24-48 timmarna efter behandlingen. Ökad blodcirkulation kan öka risken för blåmärken och förflyttning av filler materialet. - Undvik överdrivet minspel de första 12 timmarna efter ditt besök då det tar ett par timmar för fillern att anpassa sig i vävnaden i det injicerade området. - Undvik värme och sol exponering: Undvik att utsätta det behandlade området för direkt solljus och värme (t.ex. solarium eller bastu) de första dagarna efter behandlingen, då det kan öka svullnad och rodnad. - Använd solskydd: Om du utsätter dig för sol och värme efter att ha återhämtat dig från initiala biverkningar, använd solskyddsfaktor på det behandlade området för att skydda huden. - Ha realistiska förväntningar: Resultaten av en fillerbehandling kan vara synliga omgående, men det tar några dagar till ungefär en vecka innan svullnad och eventuella biverkningar avtar helt. Ge dig själv tid att se de slutliga resultaten.
 • Hur bokar jag konsultation?
  Du kan boka din tid för konsultation genom att klicka här Om du inte tidigare deltagit i en konsultation för estetisk injektionsbehandling, är det nödvändigt att boka en sådan. Efter mottagen information under konsultationen måste du invänta en betänketid på minst två dagar innan behandlingen kan genomföras. För återkommande behandlingar efter mer än sex månader är en ny konsultation obligatorisk, men ytterligare betänketid krävs inte.
 • Vad ska man tänka på efter en behandling med filler?
  Efter en fillerbehandling är det viktigt att ta hand om eftervården och följa de rekommendationer som ges till dig. Efter behandlingen kan det uppstå en viss svullnad, rodnad eller ömhet i området där fillers injicerats. Detta är vanligtvis övergående och försvinner relativt snabbt. Precis som med alla medicinska procedurer finns det risker och komplikationer såsom blåmärken, allergiska reaktioner eller ojämnheter. Det är viktigt att diskutera eventuella risker och förväntade resultat med din behandlare innan du genomgår någon behandling. Genom att följa eftervårdsrutinerna ökar du chansen att få de bästa resultaten och minimerar risken för biverkningar.
 • Hur bokar jag konsultation?
  Du kan boka din tid för konsultation genom att klicka här Om du inte tidigare deltagit i en konsultation för estetisk injektionsbehandling, är det nödvändigt att boka en sådan. Efter mottagen information under konsultationen måste du invänta en betänketid på minst två dagar innan behandlingen kan genomföras. För återkommande behandlingar efter mer än sex månader är en ny konsultation obligatorisk, men ytterligare betänketid krävs inte.
 • Vad ska man tänka på efter en behandling med filler?
  Efter en fillerbehandling är det viktigt att ta hand om eftervården och följa de rekommendationer som ges till dig. Efter behandlingen kan det uppstå en viss svullnad, rodnad eller ömhet i området där fillers injicerats. Detta är vanligtvis övergående och försvinner relativt snabbt. Precis som med alla medicinska procedurer finns det risker och komplikationer såsom blåmärken, allergiska reaktioner eller ojämnheter. Det är viktigt att diskutera eventuella risker och förväntade resultat med din behandlare innan du genomgår någon behandling. Genom att följa eftervårdsrutinerna ökar du chansen att få de bästa resultaten och minimerar risken för biverkningar.
 • Vad ska man tänka på inför en behandling med filler?
  För att minska risken för blåmärken och säkerställa bästa möjliga resultat, finns det några viktiga åtgärder du kan vidta innan en behandling med fillers: - Undvik blodförtunnande medel: Det är rekommenderat att du undviker blodförtunnande medel, såsom aspirin eller ibuprofen, minst en vecka före din behandling. Dessa mediciner kan öka risken för blåmärken och blödning under behandlingen. - Undvik smärtstillande mediciner: För bästa resultat bör du undvika smärtstillande mediciner en vecka innan din planerade behandling. Vissa smärtstillande medel kan påverka kroppens förmåga att koagulera och öka risken för blåmärken. - Undvik Omega 3-tillskott: Omega 3-tillskott kan också öka risken för blåmärken. Det är därför bäst att undvika dem två veckor innan din behandling. - Undvik alkoholintag: För att minimera risken för komplikationer bör du undvika alkohol minst 24 timmar före ditt besök. Alkohol kan påverka blodkärlen och öka risken för blåmärken och svullnad under behandlingen. Genom att följa dessa riktlinjer kan du hjälpa till att säkerställa att din fillerbehandling blir så smidig och framgångsrik som möjligt.
 • Vad kostar fillers i läpparna?
  Vi erbjuder fillers för läpparna till följande priser: - 0,5 ml för 2599 kr - 1 ml för 3299 kr.
 • Hur länge varar en läppförstoring?
  Läpparna har en snabbare förmåga att bryta ner sig själva jämfört med andra delar av ansiktet, och det krävs oftast en uppbyggnadsfas för att nå önskat resultat. Därför anpassar vi behandlingen och skräddarsyr den utifrån dina förutsättningar och önskemål. Uppbyggnadsfasen kräver vanligtvis 2-3 behandlingar. Vi rekommenderar påfyllning en till två månader efter första besöket för att uppnå ett långvarigt och naturligt resultat. Efter uppbyggnadsfasen med fillers i läpparna brukar resultatet vanligtvis hålla i sig mellan sex månader och upp till ett år, och ibland även längre.
 • Hur lång tid tar en läppförstoring?
  Behandlingen tar vanligtvis mellan 10-15 minuter. Med en kort konsultation på plats innan behandlingen och förberedelserna tar hela processen sammanlagt 40 minuter.
 • Viktiga saker att tänka på efter en fillerbehandling:
  - Undvik att röra vid eller massera det behandlade området under de första 6-12 timmarna efter behandlingen. Det hjälper till att undvika migration av fillern och minimerar riskerna för ojämnheter. - Undvik alkohol och blodförtunnande mediciner som aspirin och ibuprofen, eftersom de kan öka risken för blödningar under de första dagarna efter behandlingen. Dessa ämnen kan också öka risken för blåmärken. - Undvik ansträngande fysisk aktivitet under de första 24-48 timmarna efter behandlingen. Ökad blodcirkulation kan öka risken för blåmärken och förflyttning av filler materialet. - Undvik överdrivet minspel de första 12 timmarna efter ditt besök då det tar ett par timmar för fillern att anpassa sig i vävnaden i det injicerade området. - Undvik värme och sol exponering: Undvik att utsätta det behandlade området för direkt solljus och värme (t.ex. solarium eller bastu) de första dagarna efter behandlingen, då det kan öka svullnad och rodnad. - Använd solskydd: Om du utsätter dig för sol och värme efter att ha återhämtat dig från initiala biverkningar, använd solskyddsfaktor på det behandlade området för att skydda huden. - Ha realistiska förväntningar: Resultaten av en fillerbehandling kan vara synliga omgående, men det tar några dagar till ungefär en vecka innan svullnad och eventuella biverkningar avtar helt. Ge dig själv tid att se de slutliga resultaten.
 • När ser man resultatet efter en näskorrigering?
  Efter en näskorrigering är det normalt att man blir svullen. Man kan uppleva ömhet, rodnad men även blåmärken är vanligt förekommande. Därför tar det ca 5-10 dagar efter en behandling att se ett slutresultat. Vi rekommenderar dock att man kommer på ett återbesök inom fyra veckor för en så kallad ”touch up”, då fyller vi på näsryggen/nästippen vid behov för en längre hållbarhet av resultatet. Resultatet efter en ”touch up” varar mellan 6-18 månader beroende på eftervård, livsstil, genetik samt kön. Har man som kund en snabb ämnesomsättning/metabolism kan det vara bra att genomgå en behandling med fillers i näsan minst 1 gång per år för att öka hållbarheten.
 • Hur lång tid tar en näskorrigering med fillers?
  Behandlingen tar vanligtvis mellan 15-20 minuter. Med en kort konsultation på plats innan behandlingen och förberedelserna tar hela processen sammanlagt 45 minuter.
 • Viktiga saker att tänka på efter en fillerbehandling:
  - Undvik att röra vid eller massera det behandlade området under de första 6-12 timmarna efter behandlingen. Det hjälper till att undvika migration av fillern och minimerar riskerna för ojämnheter. - Undvik alkohol och blodförtunnande mediciner som aspirin och ibuprofen, eftersom de kan öka risken för blödningar under de första dagarna efter behandlingen. Dessa ämnen kan också öka risken för blåmärken. - Undvik ansträngande fysisk aktivitet under de första 24-48 timmarna efter behandlingen. Ökad blodcirkulation kan öka risken för blåmärken och förflyttning av filler materialet. - Undvik överdrivet minspel de första 12 timmarna efter ditt besök då det tar ett par timmar för fillern att anpassa sig i vävnaden i det injicerade området. - Undvik värme och sol exponering: Undvik att utsätta det behandlade området för direkt solljus och värme (t.ex. solarium eller bastu) de första dagarna efter behandlingen, då det kan öka svullnad och rodnad. - Använd solskydd: Om du utsätter dig för sol och värme efter att ha återhämtat dig från initiala biverkningar, använd solskyddsfaktor på det behandlade området för att skydda huden. - Ha realistiska förväntningar: Resultaten av en fillerbehandling kan vara synliga omgående, men det tar några dagar till ungefär en vecka innan svullnad och eventuella biverkningar avtar helt. Ge dig själv tid att se de slutliga resultaten.
 • Vad ska man tänka på efter en behandling med filler?
  Efter en fillerbehandling är det viktigt att ta hand om eftervården och följa de rekommendationer som ges till dig. Efter behandlingen kan det uppstå en viss svullnad, rodnad eller ömhet i området där fillers injicerats. Detta är vanligtvis övergående och försvinner relativt snabbt. Precis som med alla medicinska procedurer finns det risker och komplikationer såsom blåmärken, allergiska reaktioner eller ojämnheter. Det är viktigt att diskutera eventuella risker och förväntade resultat med din behandlare innan du genomgår någon behandling. Genom att följa eftervårdsrutinerna ökar du chansen att få de bästa resultaten och minimerar risken för biverkningar.
 • Hur går en näskorrigering med fillers till?
  Näskorrigeringar har blivit alltmer populära. Behandlingen innebär att fillers injiceras under huden längs näsryggen för att lyfta nästippen med en speciell teknik som vi använder för att forma näsan på bästa möjliga sätt. Genom att injicera fillers i näsryggen kan vi skapa en mer rak näsrygg, både i profil och ofta även framifrån, beroende på dina individuella förutsättningar som kund. Genom att lyfta och forma nästippen med fillers kan vi uppnå ett mer feminint och ungdomligt resultat.
 • Vad ska man tänka på inför en behandling med filler?
  För att minska risken för blåmärken och säkerställa bästa möjliga resultat, finns det några viktiga åtgärder du kan vidta innan en behandling med fillers: - Undvik blodförtunnande medel: Det är rekommenderat att du undviker blodförtunnande medel, såsom aspirin eller ibuprofen, minst en vecka före din behandling. Dessa mediciner kan öka risken för blåmärken och blödning under behandlingen. - Undvik smärtstillande mediciner: För bästa resultat bör du undvika smärtstillande mediciner en vecka innan din planerade behandling. Vissa smärtstillande medel kan påverka kroppens förmåga att koagulera och öka risken för blåmärken. - Undvik Omega 3-tillskott: Omega 3-tillskott kan också öka risken för blåmärken. Det är därför bäst att undvika dem två veckor innan din behandling. - Undvik alkoholintag: För att minimera risken för komplikationer bör du undvika alkohol minst 24 timmar före ditt besök. Alkohol kan påverka blodkärlen och öka risken för blåmärken och svullnad under behandlingen. Genom att följa dessa riktlinjer kan du hjälpa till att säkerställa att din fillerbehandling blir så smidig och framgångsrik som möjligt.
 • Hur bokar jag konsultation?
  Du kan boka din tid för konsultation genom att klicka här Om du inte tidigare deltagit i en konsultation för estetisk injektionsbehandling, är det nödvändigt att boka en sådan. Efter mottagen information under konsultationen måste du invänta en betänketid på minst två dagar innan behandlingen kan genomföras. För återkommande behandlingar efter mer än sex månader är en ny konsultation obligatorisk, men ytterligare betänketid krävs inte.
 • Vad kostar näskorrigering?
  - Näskorrigering - 3 499 kr - Återbesök för näskorrigering (Gäller endast inom en månad) - 1 700 kr
 • Vad kostar filler i käklinjen?
  Vi erbjuder fillers för käklinjen till följande priser: - Käkben/Käklinje - 1 ml Filler för 3299 kr - Paketpris - 2 ml Fillers (Kinder, Haka, Kindben, Käklinje) för 5499 kr
 • Viktiga saker att tänka på efter en fillerbehandling:
  - Undvik att röra vid eller massera det behandlade området under de första 6-12 timmarna efter behandlingen. Det hjälper till att undvika migration av fillern och minimerar riskerna för ojämnheter. - Undvik alkohol och blodförtunnande mediciner som aspirin och ibuprofen, eftersom de kan öka risken för blödningar under de första dagarna efter behandlingen. Dessa ämnen kan också öka risken för blåmärken. - Undvik ansträngande fysisk aktivitet under de första 24-48 timmarna efter behandlingen. Ökad blodcirkulation kan öka risken för blåmärken och förflyttning av filler materialet. - Undvik överdrivet minspel de första 12 timmarna efter ditt besök då det tar ett par timmar för fillern att anpassa sig i vävnaden i det injicerade området. - Undvik värme och sol exponering: Undvik att utsätta det behandlade området för direkt solljus och värme (t.ex. solarium eller bastu) de första dagarna efter behandlingen, då det kan öka svullnad och rodnad. - Använd solskydd: Om du utsätter dig för sol och värme efter att ha återhämtat dig från initiala biverkningar, använd solskyddsfaktor på det behandlade området för att skydda huden. - Ha realistiska förväntningar: Resultaten av en fillerbehandling kan vara synliga omgående, men det tar några dagar till ungefär en vecka innan svullnad och eventuella biverkningar avtar helt. Ge dig själv tid att se de slutliga resultaten.
 • Vad ska man tänka på inför en behandling med filler?
  För att minska risken för blåmärken och säkerställa bästa möjliga resultat, finns det några viktiga åtgärder du kan vidta innan en behandling med fillers: - Undvik blodförtunnande medel: Det är rekommenderat att du undviker blodförtunnande medel, såsom aspirin eller ibuprofen, minst en vecka före din behandling. Dessa mediciner kan öka risken för blåmärken och blödning under behandlingen. - Undvik smärtstillande mediciner: För bästa resultat bör du undvika smärtstillande mediciner en vecka innan din planerade behandling. Vissa smärtstillande medel kan påverka kroppens förmåga att koagulera och öka risken för blåmärken. - Undvik Omega 3-tillskott: Omega 3-tillskott kan också öka risken för blåmärken. Det är därför bäst att undvika dem två veckor innan din behandling. - Undvik alkoholintag: För att minimera risken för komplikationer bör du undvika alkohol minst 24 timmar före ditt besök. Alkohol kan påverka blodkärlen och öka risken för blåmärken och svullnad under behandlingen. Genom att följa dessa riktlinjer kan du hjälpa till att säkerställa att din fillerbehandling blir så smidig och framgångsrik som möjligt.
 • Vad är behandlingstiden för en filler i käklinjen?
  Behandlingen tar vanligtvis mellan 10-15 minuter. Med en kort konsultation på plats innan behandlingen och förberedelserna tar hela processen sammanlagt 30/40 minuter.
 • Hur länge håller fillers i käklinjen?
  Det varierar kraftigt mellan individer hur länge fillers i käklinjen håller. Hållbarheten påverkas främst av mängden fillers men också av eftervård, livsstil och individens ämnesomsättning. Ofta krävs minst 2 ml fillers per sida för att uppnå en mild framträdande käklinje. För att bibehålla resultatet rekommenderas en touch-up efter tre månader. Efter denna touch-up brukar fillers, vid 2-3 behandlingstillfällen, hålla upp till 18 månader, men varaktigheten kan variera mellan 8-18 månader. Denna variation kan bero på olika faktorer såsom individens ämnesomsättning, livsstil och eftervård.
 • Vad ska man tänka på efter en behandling med filler?
  Efter en fillerbehandling är det viktigt att ta hand om eftervården och följa de rekommendationer som ges till dig. Efter behandlingen kan det uppstå en viss svullnad, rodnad eller ömhet i området där fillers injicerats. Detta är vanligtvis övergående och försvinner relativt snabbt. Precis som med alla medicinska procedurer finns det risker och komplikationer såsom blåmärken, allergiska reaktioner eller ojämnheter. Det är viktigt att diskutera eventuella risker och förväntade resultat med din behandlare innan du genomgår någon behandling. Genom att följa eftervårdsrutinerna ökar du chansen att få de bästa resultaten och minimerar risken för biverkningar.
 • Hur bokar jag konsultation?
  Du kan boka din tid för konsultation genom att klicka här Om du inte tidigare deltagit i en konsultation för estetisk injektionsbehandling, är det nödvändigt att boka en sådan. Efter mottagen information under konsultationen måste du invänta en betänketid på minst två dagar innan behandlingen kan genomföras. För återkommande behandlingar efter mer än sex månader är en ny konsultation obligatorisk, men ytterligare betänketid krävs inte.
bottom of page