top of page

FILLERS - HAKA

Hakans roll i en balanserad ansiktskontur

Fillers i hakan skapar framför allt en balanserad ansiktsprofil. För en del personer kan en liten haka, eller en haka som går inåt i profil, ge ansiktet en obalanserad eller svag profil. Genom att använda fillers i hakan kan man justera hakans proportioner och skapa en mer harmonisk ansiktskontur. Förlust av volym i hakan kan bero på ålder eller genetik. Fillers kan användas för att återställa volym och ge hakan ett mer ungdomligt utseende. Dessutom kan många uppleva asymmetri i hakan där, till exempel, ena sidan är mindre framträdande än den andra. Med fillers kan man jämna ut dessa asymmetrier.

Modellbild för injektioner

Före & Efter Bilder 

Se före- och efterbilder på haka med fillers.
Se före- och efterbilder på haka med fillers
248A3036_edited.jpg

Efter att du som kund har genomgått en konsultation med oss går vi tillsammans igenom din hälsodeklaration för att skräddarsy din behandling utifrån dina förutsättningar och önskemål. Beroende på den önskade behandlingen påbörjar vi med att applicera lokalbedövning innan vi startar injektionsprocessen. För att säkerställa en hög standard använder vi marknadens populära och kvalitetssäkrade varumärken och produkter.

Vid en behandling

1. Tidsbokning

Du bokar en tid för en behandling hos oss genom Boka Direkt.

 

2. Konsultation

Vi håller konsultation tillsammans med dig innan ditt besök hos oss för att skräddarsy en komplett analys på dig med en personlig behandlingsplan.

3. Behandling

Våra behandlare är utbildade, certifierade inom injektion och estetik samt legitimerade sjuksköterskor som utför behandlingen på dig.

4. Återbesök

Vid behov kommer du av din behandlare bli ombedd att återkomma på ett återbesök för att följa upp behandlingens resultat samt/eller läkningsprocessens gång.

Konsultation med kund, fillers
Frågor och svarom fillers i haka

Vanliga Frågor & Svar

Hur bokar jag konsultation?

Du kan boka din tid för konsultation genom att klicka här

Hur många ml fillers behövs i hakan?

Om du funderar på att få din första behandling med fillers i hakan rekommenderar vi oftast en mängd på minst 2 ml. Denna rekommendation bygger på individuella önskemål och förutsättningar. Utifrån vår erfarenhet vet vi att kroppen ofta bryter ned en större mängd av fillermaterialet vid första behandlingstillfället. Beroende på hur vi skräddarsyr din behandling kan det ibland behövas mer än 2 ml. För bästa resultat fokuserar vi på att behandla hela hakan, vilket innefattar såväl sidorna som den centrala delen.

Vad ska man tänka på inför en behandling med filler?

För att minska risken för blåmärken och säkerställa bästa möjliga resultat, finns det några viktiga åtgärder du kan vidta innan en behandling med fillers:

- Undvik blodförtunnande medel: Det är rekommenderat att du undviker blodförtunnande medel, såsom aspirin eller ibuprofen, minst en vecka före din behandling. Dessa mediciner kan öka risken för blåmärken och blödning under behandlingen.

 

- Undvik smärtstillande mediciner: För bästa resultat bör du undvika smärtstillande mediciner en vecka innan din planerade behandling. Vissa smärtstillande medel kan påverka kroppens förmåga att koagulera och öka risken för blåmärken.

 

- Undvik Omega 3-tillskott: Omega 3-tillskott kan också öka risken för blåmärken. Det är därför bäst att undvika dem två veckor innan din behandling.

 

- Undvik alkoholintag: För att minimera risken för komplikationer bör du undvika alkohol minst 24 timmar före ditt besök. Alkohol kan påverka blodkärlen och öka risken för blåmärken och svullnad under behandlingen.

 

Genom att följa dessa riktlinjer kan du hjälpa till att säkerställa att din fillerbehandling blir så smidig och framgångsrik som möjligt.

Vad kostar filler i hakan?

Vad ska man tänka på efter en behandling med filler?

Efter en fillerbehandling är det viktigt att ta hand om eftervården och följa de rekommendationer som ges till dig. Efter behandlingen kan det uppstå en viss svullnad, rodnad eller ömhet i området där fillers injicerats. Detta är vanligtvis övergående och försvinner relativt snabbt. Precis som med alla medicinska procedurer finns det risker och komplikationer såsom blåmärken, allergiska reaktioner eller ojämnheter. Det är viktigt att diskutera eventuella risker och förväntade resultat med din behandlare innan du genomgår någon behandling. Genom att följa eftervårdsrutinerna ökar du chansen att få de bästa resultaten och minimerar risken för biverkningar.

Här är några viktiga saker att tänka på efter en fillerbehandling:

- Undvik att röra vid eller massera det behandlade området under de första 6-12 timmarna efter behandlingen. Det hjälper till att undvika migration av fillern och minimerar riskerna för ojämnheter.

 

- Undvik alkohol och blodförtunnande mediciner som aspirin och ibuprofen, eftersom de kan öka risken för blödningar under de första dagarna efter behandlingen. Dessa ämnen kan också öka risken för blåmärken.

 

- Undvik ansträngande fysisk aktivitet under de första 24-48 timmarna efter behandlingen. Ökad blodcirkulation kan öka risken för blåmärken och förflyttning av filler materialet.

 

- Undvik överdrivet minspel de första 12 timmarna efter ditt besök då det tar ett par timmar för fillern att anpassa sig i vävnaden i det injicerade området.

 

- Undvik värme och sol exponering: Undvik att utsätta det behandlade området för direkt solljus och värme (t.ex. solarium eller bastu) de första dagarna efter behandlingen, då det kan öka svullnad och rodnad.

 

- Använd solskydd: Om du utsätter dig för sol och värme efter att ha återhämtat dig från initiala biverkningar, använd solskyddsfaktor på det behandlade området för att skydda huden.

 

- Ha realistiska förväntningar: Resultaten av en fillerbehandling kan vara synliga omgående, men det tar några dagar till ungefär en vecka innan svullnad och eventuella biverkningar avtar helt. Ge dig själv tid att se de slutliga resultaten."

Vad är behandlingstiden för filler i hakan?

Behandlingen tar vanligtvis mellan 10-15 minuter. Med en kort konsultation på plats innan behandlingen och förberedelserna tar hela processen sammanlagt 30/40 minuter.

bottom of page