top of page

Borttagning av fillers 

Kan man ta bort fillers?

Ja, det är möjligt att avlägsna fillers om resultatet inte motsvarar förväntningarna eller om man upplever oönskade biverkningar. Metoden för att ta bort fillers varierar beroende på flera kriterier, speciellt beroende på vilket fillermärke som använts och eventuella komplikationer. Att förstå hur man tar bort injicerade fillers är viktigt för de som överväger skönhetsbehandlingar.

My Clinic - Skönshetskliniik
248A3036_edited.jpg

Efter att du som kund har genomgått en konsultation med oss går vi tillsammans igenom din hälsodeklaration för att skräddarsy din behandling utifrån dina förutsättningar och önskemål. Beroende på den önskade behandlingen påbörjar vi med att applicera lokalbedövning innan vi startar injektionsprocessen. För att säkerställa en hög standard använder vi marknadens populära och kvalitetssäkrade varumärken och produkter.

Vid en behandling

1. Tidsbokning

Du bokar en tid för en behandling hos oss genom Boka Direkt.

 

2. Konsultation

Vi håller konsultation tillsammans med dig innan ditt besök hos oss för att skräddarsy en komplett analys på dig med en personlig behandlingsplan.

3. Behandling

Våra behandlare är utbildade, certifierade inom injektion och estetik samt legitimerade sjuksköterskor som utför behandlingen på dig.

4. Återbesök

Vid behov kommer du av din behandlare bli ombedd att återkomma på ett återbesök för att följa upp behandlingens resultat samt/eller läkningsprocessens gång.

Konsultation med kund, fillers
Frågor och svar om fillersborttaging

Vanliga Frågor & Svar

Hur bokar jag konsultation?

Du kan boka din tid för konsultation genom att klicka här

Utförs ett allergitest inför borttagning av fillers?

Vi gör alltid ett test 20 minuter innan behandling ska utföras för att minimera risken för allergiska reaktioner. Observera att testet inte alltid utgör om man är allergisk mot läkemedlet. Trots testet finns alltid risk att en allergisk reaktion uppstår i samband med behandling av det specifika området.

Vilka är kontraindikationerna för borttagning av fillers?

Kontraindikationer – När behandling ej rekommenderas:

  • Graviditet

  • Amning

  • Pågående infektion i kroppen

  • Pågående antibiotikakur

  • Nyligen genomförd tatuering (inom 1 vecka före behandling)

  • Obehandlad eller okontrollerad autoimmun sjukdom

Vad kostar filler i hakan?

När är det lämpligt att göra en påfyllning av fillers i samma område?

Efter en fillerborttagning tar det oftast 7-10 dagar att se det slutliga resultatet. Av den anledningen rekommenderar vi en paus på minst 14 dagar innan vi utför en ytterligare fillerbehandling i samma område. När en stor mängd filler har avlägsnats kan längre återhämtningsperioder behövas. Detta garanterar att området hinner återhämta sig fullständigt innan nästa injektion av filler.

Vad är behandlingstiden för borttagning av fillers?

Med en kort konsultation på plats innan behandlingen och förberedelserna inklusive allergitest tar hela processen sammanlagt 25/30 minuter.

bottom of page